Kevätkaisaa lohkoissa - Niilo alavireessä

Kokoontumisrajoitusten vuoksi biljardikilpailujen järjestäminen on jokseenkin haastavaa, joten päätimme järjestään Tampereen Ammattiklubilla talven aikana kaisakisa, jossa ei tarvitse kokoontua isolla joukolla. 

Idea oli arpoa pelaajat lohkoihin, joiden sisällä pelataan kaksi kisapeliä(tunnin sääntö, 5 rankkaria) jokaista muuta samassa lohkossa olevaa vastaan. Tulosten perusteella jokaisesta lohkosta pääsee pari pelaajaa eteenpäin seuraavaan lohkovaiheeseen, jossa jatketaan samalla idealla kunnes mukana on neljä finalistia. Finaali pelataan samalla tavalla kuin lohkovaiheet.

Kisaamme ilmoittautui 21 pelaajaa, jotka arvottiin viiteen lohkoon, niin että neljässä lohkossa on neljä pelaajaa ja yhdessä lohkossa viisi pelaajaa. Kaikki pelaavat ensimmäisessä vaiheessa siis joko kuusi tai kahdeksan kisapeliä tammikuun aikana ja jokaisesta lohkosta etenee kaksi parasta toiseen vaiheeseen.

Toiseen vaiheeseen edenneet veturit arvotaan kahteen viiden hengen lohkoon ja nämä käyvät taistonsa(kahdeksan matsia/pelaaja) helmikuun aikana. Molemmista lohkoista kaksi parasta etenee finaaliin, joka pelataan joskus maaliskuussa.

Miksi ei vaan pelattaisi koko joukolla kaikki kaikkia vastaan ja sillä siisti? Ensinnäkin pelimaksu voisi nousta jollekin kynnyskysymykseksi ja suurin syy on se, että loppuvaiheessa osalla pelaajista motivaatio voisi olla kyseenalainen, kun enää ei olisi mahdollista päästä palkinnoille. Siksipä kisaformaatissa myös mainitaan, että lohkojen viimeiset pelit(joilla kenties merkitystä) olisi suotavaa pelata yhtäaikaa taktikoinnin minimoimiseksi.

Pelimaksut muodostuvat niin, että jokainen vaihe kustantaa 30p. Eli finaalisteille turnaus kustantaa 3x30p(=90p). Tällä pelaajamäärällä kokonaiskertymä tulee olemaan 1050p. 

Palkinnot jaetaan neljälle parhaalle niin, että voittaja saa 380p, kakkonen 280p, kolmas 200p ja neljäs 140p. Pisin sarja 50p. 

Turnauksen jälkeen täytyy kysellä, josko formaattia voisi säätää paremmaksi, mutta jostain on nyt lähdetty liikkeelle.

Tätä raapustettaessa omat pelini ovat jäämässä jo ensimmäiseen vaiheeseen. Olen kohdannut lohkossani kaksi vastustajaa. Ensin Juoperin Mikalta tuli reilusti pataan molemmissa koitoksissa. Mika löi pussiin suunnilleen ne pallot, jotka pitikin. Minä jätin paljon tekemättömiä pisteitä pöydälle. Keskittymisessäni oli havaittavissa hetkittäin pientä häiriötä, kun mm. stellasin kaisan hienosti luukkuun, mutta kaverin vitillä...No virheistä kuulemma oppii. Milloinhan?

Pöyhösen Akin kanssa pelasimme molemmat melko hyvin ja sain lopulta käännettyä jälkimmäisen pelin edukseni(koska aina pitää hakea jotain positiivista, niin se oli ensimmäinen kisapelivoittoni Akista koskaan, woohoo). Lohkon viimeisessä pelissä vastassani on Jokitien Jesse, mutta vaikka voittaisin molemmat pelit, jatkoonpääsy on hyvin epätodennäköinen tai tilanne voi jopa olla, ettei peleillämme ole minulle mitään merkitystä. 


Ohessa vielä lohkojaot:


Lohko1              Jokitie J

                           Turtiainen J

                           Pöyhönen A

                           Juoperi M


Lohko2              Kaivonen T

                           Hakola P

                           Stenman E

                           Korhonen I


Lohko3              Lehikoinen K

                           Heiskanen A

                           Rantanen T

                           Rantanen K


Lohko4              Lampimäki P

                           Pitkänen S

                           Ampuja T

                           Rontu T


Lohko5              Suutari J

                           Granat N

                           Hänninen J

                           Leppänen AP

                           Koljonen E




NylppyNiilo


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi