Syntymäpäiväturnaus ja kevätkaisan finaali

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna oli tarkoitus olla ikämiesten SM-kaisalla jossain päin maata, mutta pandemia ei meinaa hellittää otteestaan. Niinpä järjestin Ammattiklubilla pienimuotoiset kutsukisat seitsemälle biljarditutulleni. Tarkoitus oli pelata ensin turnaus tuplaeliminaatiolla siten, että käytössä on kolme pöytää, joista ensimäisessä pelataan Kaisaa(30 min), toisessa pyristä(Moskovskaja, paras kolmesta) ja kolmannessa poolia(9-palloa neljään voittoon). Pelimuoto määräytyisi vapautuvan pöydän mukaan. Finalisteille palkinnot.

Kisailemassa oli Tero, Jesse, Sepe, Jaakko, Marjis, Juho, AkiP ja Niilo. Pelit etenivät niin jouhevasti, että Niilo ei ihan tarkkaan muista turnauksen eri vaiheita. Kuitenkin Akin odotellessa finaalivastusta Marjiksen ja Niilon välierästä, keskeytimme turnauksen parin osallistujan ajanpuutteen vuoksi päästäksemme illan pääturnaukseen eli nelureihin. 

Niilo oli "arponut" joukkueet niin, että TeamOldissa pelasivat Sepe ja Niilo, TeamYouthissa Aki ja Jaakko, TeamJJ:ssä Juho ja Jesse ja TeamWhitessä Marjis ja Tero. Toiseen välierään arvottiin nuoriso vs. kokemus ja toiseen vajaat viiskymppiset, osa tosi vajaita. Palkinto vain voittajille.

Kuten arvata saattaa, kokemus ajeli välierästä helposti finaaliin ja finaalissa Team JJ:tä vastaan hieman vaikeammin päätyyn saakka. Niilo oli selkeästi molemmat turnaukset ns. flow-tilassa, koska muistiin ei jäänyt montaakaan peliä saatikka lyöntiä, mutta taskuun jäi hieman ylimääräistä.

Loppuillasta pelattiin honkkelia kaisapöydällä ja pool-palloilla. Eli viisi pelikorttia jokaiselle ja omat säkkiin, niin rahantuloa ei voi estää. Illan kääntyessä lopuilleen, nähtiin vielä jokunen punnan taisto hyvässä hengessä. Sepe harjasi näistäkin leijonanosan, ei tarvitse pankkiautomaatilla käydä ainakaan ennen juhannusta. 

Biljarditutut olivat järkänneet pientä purtavaa ja hienon kakun. Sepe ja Jaakko vetäisivät niin komean "Paljon Onnea" -vedon, että en ole koskaan kuullut mitään yhtä komeaa itselleni laulettuna. 





Seuraavana päivänä kamppailtiin Kevätkaisan finaali seuraavalla kokoonpanolla:

Aki Heiskanen, Mika Juoperi, Teppo Rantanen ja Ilkka Korhonen. 

Kaikki pelasivat kahteen kertaan toisiaan vastaan ja kokemus osoittautui tässäkin kisassa vahvimmaksi. Ilkka vei finaalin neljällä voitolla, Aki ja Mika saalistivat kolme voittoa ja Teppo kaksi eli tasaista vääntöä, kuten kovien pelimiesten kohdatessa pitääkin olla. 


Seuraavaksi Savoon WKS:n mestaruuskisoihin 20.3.


Nylppy-Niilo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi