Puhveliturnauksesta(Rg2) viides sija

Helsingissä pelattiin 28-29.8.2021 kauden toinen rankingkisa. Pelaajia kisassa oli vajaat 50 eli ihan mukavasti korona ja kesäaika huomioiden. 

Oma turnaukseni alkoi vähemmän lupaavasti, kun hävisin ensimmäisellä kierroksella tiukan matsin Fickin Jukalle. Pelitilanteet vaihtelivat edestakaisin molempien sutiessa palloja ohi pussien. Jukka teki yhden 18 pisteen ylikesken siirtyen johtoon, mutta sain kuitattua sen nopsaan. Sain Jukan hankalaan asemaan Kaisan ollessa reiän tuntumassa ja Jukan purku onnistui, mutta Kaisa vieri keskipussin eteen minun valkoisen ollessa keskellä pöytää. Taulussani oli 49 pistettä ja varmoja nakkipallojakin aika lähellä eli voitto häämötti. Sain rennolla riuhtaisulla kuitenkin kaisan jäämään pöydälle ja lyhyen taiston jälkeen havaitsin jääneeni hopealle tässä matsissa. Ei naurattanut. 

Toisella kierroksella onnetar oli puolellani, kun seuraava vastus oli joutunut jäämään viime hetkillä pois kisasta eli sain voiton lyömättä yhtään palloa(ohi). Epäilen, että en olisi pärjännyt toisessa matsissa, koska ensimmäisen matsin ratkaisu jäi kalvamaan aika voimakkaasti.

Muutaman tunnin tauko kaisasta enimmäkseen karan äärellä teki hyvää ja kolmannella kierroksella lavalla nähtiin jo hieman rennompi suorittaja. Lounamaan Joonas tosin karkasi alkuun hienoilla pussituksilla, mutta pääsin ryöstämään pelin parilla onnistuneella säkityksellä.

Neljäs kierros toi vastaani Korkiakosken Harrin, jonka kanssa kävimme ikämieskisoissa tiukan taiston pari viikkoa aiemmin. Nyt ei nähty tiukkaa vääntöä, koska minä osuin vallien väliin aika hyvin ja Harri siirteli pallotkin aika lähelle pusseja riittävän usein. Yötauolle pääsin neljän pelin jälkeen ja meninkin ajoissa huilaamaan.

Sunnuntaiaamuna vastaani asettui karaspesialisti Timo Hjort. Olin hyvässä leikkuussa, tein aloituksesta 17 ja toisella lyöntivuorolla vielä tusinan. Pääsin siis kohtalaiselle karkumatkalle, joka kestikin loppuun saakka.

Kuudennella kierroksella vastaani tuli kaikkien_muiden_kuin_karan -spesialisti, selostajanakin tunnettu Ville Pasanen. Sain alkuun pari hyvää kaisaa ja jatkotkin oli tarjolla, mutta en pystynyt hyödyntämään noita tilanteita. Loppupelin olinkin enemmän pulassa kuin oikeastaan koskaan yhdessä pelissä. Ville tuntui aina olevan keskellä pöytää pallo(je)n päällä ja minä repimässä tukkaa päästä jonkun pallon takana. Ville teki lopulta tarvittavat pussitukset ja eteni. Minä siirryin katsomoon. 

Lopputuloksissa olin yllättäen jopa 5. Voisinpa väittää, että noilla epätasaisilla peliesityksillä tuossa porukassa maksimisijoitus, ei voi valittaa. Kabikesta tuli pieni lunastuskin, joten pitänee olla tyytyväinen.

Cappelle onnea ekasta, tuskin jää viimeiseksi kaisameriitiksi.

Viikonloppuna tuli pelattua karaa enemmän kuin kaisaa, koska Puhvelille oli hommattu maailmanluokan karapöytä. On kyllä vaikea peli. Mutta koukuttava. Hjortille ei voi pärjätä karassa, oppia tuli kosolti. Maailmanmatkaaja Teittinen oli yllättävän kova hakemaan karoja. Vielä ei tullut, mutta yritystä oli.  


NylppyNiilo


Rankingtulokset: https://keskustelu.biljardiverkko.fi/viewtopic.php?f=3&t=17975


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi