Yllätyksetön Johacon Open 2022

Hyvinkäällä pelattiin 50 pelaajan voimin kauden 12. rg-osakilpailu Johacon Open 26-27.2.2022. Kisa ei tarjoillut mitään huimia yllätyksiä. 

Toma Auresto vei tämänkin rg-kisan nimiinsä kaataen finaalissa Arseni Sevastyanovin. Kolmanneksi sijoittui Laaksosen Kim, jonka pelaamista en ollut koskaan livenä nähnytkään. Kim tekaisi ensimmäiseen peliinsä 58 pisteen sarjan parin vuoden kaisatauon jälkeen. Aika vaikuttavaa. Pääsin itsekin kamppailemaan Kimin kanssa viimeiseksi jääneessä pelissäni.

Oma sijoitukseni oli jaettu viides sija Lakan Juuson kanssa. Edellemme ehti vielä Muotkan Olli, joten aika kovia pelureita oli edellä ja taaksekin jäi monta pelimiestä.

Ensimmäisellä kierroksella kohtasin Fickin Jukan, jonka kanssa kamppailimme tasapäin aiemmin tällä kaudella. Silloin hävisin niukasti, joten hieman revanssihenkeä oli ilmassa. Tällä kertaa sain pelistä voiton 60-29 Jukan parin turvapelivirheen ansiosta. 

Toisella kierroksella vastaan tuli Tero Saira, jonka kanssa emme olleet koskaan kohdanneet. Peli oli hallussani ja sain melko helpon voiton 60-17. 

Kolmas koitos toi eteeni Toman, joka on hallinnut kauden kaisakisoja lähes mielin määrin. En saanut parastani irti, joten Tomalle helppo voitto 12-60. Paikkoja siunaantui tällä kertaa sen verran, että olisin voinut edes hieman paremmin haastaa. 

Lauantain viimeisessä matsissa pelasimme Lakan Juuson kanssa. Alkuhaparoinnin jälkeen löysin sopivan pussitusvaihteen ja etenin lukemin 60-28. 

Sunnuntaiaamun ensimmäinen vastukseni oli Vullin Janne, jolle hävisin edellisessä Hyvinkään kisassa. Nyt sain helpon revanssin selkävaivaiselta Jannelta.

Kuudes kierros toi vastaani treenikaverin ja aiemmissa rg-kisoissa aina kylmää kyytiä tarjoilleen Pöyhösen Akin. Sen verran paljon olemme pelanneet treeneissä, että peli oli huomattavan tiukkaa. Aki totesi vartin pelailun jälkeen, että vaikuttaisi rankkareilta pelin ollessa 0-0. Rankkareille lopulta mentiinkin minun johtaessani 60-49. Voitin teikkauksen, en saanut ensimmäistä pussiin. Onnekseni Akikaan ei rankaissut heti ja upotettuani toisen pilkun, sain ensimmäisen rg-kisavoiton Akista.

Seuraavaksi vastaan tuli Kim Laaksonen ja jostain hölmöstä syystä ajattelin, että nyt täytyy saada pallot nopsaan pussiin ennen Kimiä. Se ei varsinaisesti ollut toimiva strategia, koska eihän ne pallot väkisin uppoa. Yrityksistäni jäi vielä pari helppoa paikkaa, joita ilmankin Kim saattaisi menestyä. Peli päättyi Kimille 60-1. Jälkiviisaana voisi joku fiksu ajatella, että tiukemmalla pelillä olisi voinut kenties saada edes kuivat tehtyä. Mutta jotkut vähemmän fiksut päätyvät lyöntikilpailuun yhtä maan parhaista pussittajista vastaan.

Sijoitukseen olen jokseenkin tyytyväinen. Voitin ne pelit, jotka oli voitettavissa Vielä kun pystyisi hieman parempaan esitykseen ihan terävimmän kärjen pelaajia vastaan. Turhaa kunnioitusta pitäisi saada karsittua pelitilanteessa. Sen verran kädettömiä esityksiä on ollut usein kovimpia pelimiehiä vastaan. 

Tulokset: https://keskustelu.biljardiverkko.fi/viewtopic.php?f=3&t=18250


NylppyNiilo



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi