Kouvolasta ensimmäinen rankingvoitto

Kouvolassa pelattiin perinteinen Red Ball Open, kauden 13. rankingturnaus. Kisaan ilmoittautui mukavat 60 pelaajaa. 

Aloitin pelini Tommi Ylisuutaria vastaan. Peli sujui mainiosti ja olin niskan päällä koko ajan. Avausvoitto pistein 60-19. Toisella kierroksella vastustaja oli joutunut perumaan eli sain ilmaisen voiton ja melko pitkän tauon ennen kolmatta peliä. 

Kolmannessa pelissä vastaani asettui Asikaisen Petri, joka oli toisella kierroksella kukistanut Raaka-Arskan. Oletin vastaani asettuvan itseluottamusta uhkuvan hyökkäysvaunun. Vitin siirtelijä sieltä tulikin. Etenimme lopulta kalkkiviivoille ja molemmilla oli parikin paikkaa lopettaa matsi. Sain väännettyä 60-55 voiton Asista, joten tästä oli hyvä jatkaa. 

Neljännellä kierroksella kohtasin Pullisen Jyrkin. Peli oli melko huonotasoinen ja menimmekin lopulta rankkareille tilanteessa 53-53. Voitin teikkauksen ja sain heti ensimmäisellä yrityksellä kaisan kulmaan ja keskelle eli voitto tästäkin nihkeästä koitoksesta. Tämän jälkeen palauttava pasta ja iltalenkin kautta huilaamaan ja odottelemaan sunnuntain taistoja. 

Sunnuntaiaamuna vastassani oli Lassi Fontell, jota vastaan sain heti alkupeliin lyötyä kaisan kolmesta vallista keskeen nakin kera ja pääsin pienelle karkumatkalle, joka kesti loppuun saakka. Viides matsi minun nimiini 60-27. 

Kuudes vastustajani Jalo Kotinurmi otti minulta heti luulot pois ja karkasi melkein liian kauaksi. Tilanteessa 37-57 Jalo siirsi omansa punaisen päälle ja jätti minulle tosi ohkaisen toisen punaisen keskipussin tuntumaan. Hetken pähkäiltyäni päätin hyökätä, koska oletin saavan mahdollisen pussituksen jälkeen osuman kaisaan. Näin kävikin, mutta hyperextrabonuksena nakki tuli myös toiseen punaiseen ja kaisa ajautui keskipussin eteen. Eli yhtäkkiä peli olikin 49-57 ja minulla kaisa reiässä. Kahden kieltäytymisen jälkeen pääsin lyöntiasentoon ja pussitin pallon ja nakin valkoiseen. Voitto siis tästäkin. Saatoin hetken jo miettiä, että sitähän voisi pärjätä näissä kisoissa. 

Seuraavana vastaani asettui hallitseva maailmanmestari Markku Koponen. Kaisajumalat olivat puolellani tässä matsissa. Iskin mm. pilkkukaisan kolmesta vallista keskeen kahdella nakilla. Vielä kun Makelta jäi minulle muutama helppo pallo reikään, havaitsin voittaneeni tämän ottelun 60-17. 

Ensimmäinen kolmesta pelistämme Kähkösen Jannen kanssa kääntyi lopussa minulle, sain tehtyä melko hienon lopetuksen ja yhtäkkiä huomasin olevani finaalissa ilman tappioita. Vastaani asettuisi Janne tai Tuomas Komi, molemmilla yksi tappio rasitteenaan. Välierä päättyi Jannelle 60-27. 

Ensimmäinen finaali oli osaltani kisojen heikointa peliä. Hävisin niin sanotusti pystyyn, ehkä lievä hyvänolon tunne finaaliin pääsystä vei parhaan terän ja Janne vei pelin 60-22. Toiseen finaalin sain hyvän alun voitettuani teikkauksen ja lyötyäni heti aloituksesta kaisan kulmaan parilla nakilla. Pääsin muutamalla hyvällä pussituksella Jannen epäonnenkin avustamana reiluun johtoon ja lopulta 60-8 voittoon. Ensimmäinen rg-kisavoittoni oli nähnyt päivänvalon. 

Pelasin nämäkin kisat melko hyvällä tasolla ja sain pari elintärkeää voittoa tiukoista matseista. Usein olen hävinnyt juuri niitä tiukkoja vääntöjä, mutta olen varmaan kerryttänyt kokemusta lajista nyt sen verran, että hölmöimmät virheet on jäänyt vähemmälle. 

Jos joku olisi sanonut kuukausi sitten, että SM-kulta ja rankingvoitto odottelee nurkan takana, olisin kysellyt lääkityksensä perään. Aika komea maaliskuu ollut kaisan äärellä. Kitkarenkaillekin olen alkanut pärjäämään. 

Seuraavaksi rg-kisailua Tampereella huhtikuun lopulla.


NylppyNiilo

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi