Tampereen RG 23-24.4.2022

Kauden 15. rankingturnaus pelattiin Tampereen klubeilla huhtikuun lopulla. Ilmoittautuneita pelaajia kertyi lopulta 59. Pari päällekkäistä tapahtumaa saattoi verottaa osallistujien määrää jokusella, mutta hyvä turnaus saatiin kasaan.

Oma turnaukseni ei sujunut ihan yhtä mallikkaasti kuin viime aikoina ja ilmeisesti itsekin odottaa itseltään aina korkean tason suorittamista. Se koitui kohtalokseni heti ensimmäisessä pelissäni, jossa turhautuminen iski vasta kuuden minuutin kohdalla. Heikkisen Juha Oulusta sai nitistettyä helpohkon voiton 24-60 minun tuskaillessa pelini kanssa ihan turhaan. 

Toiseen matsiin piti hakea hieman nöyryyttä ja peli asettuikin paremmin uomiinsa, kun ei jokaisesta alla olevasta pallosta yrittänyt väkisin vääntää peliä poikki. Voitin Pöyhösen Akin selvin numeroin 60-16. 

Seuraavaksi vastaan asettui tämän turnauksen kilpailunjohtaja Turusta. Ilmeisesti turnauksen järjestelyt vaativat veronsa. Asikaisen Petri ei päässyt ihan omalle tasolleen, joten voitin pelin 60-8.

Neljännellä kierroksella kohtasin seurakaverini Tomi Rontun. Pelasimme tasokkaan matsin. Tomi löi aloituskaisan väärin, minä tein 31 kakkosaloituksesta, mutta Tomi kuittasi samantien 24 pisteen sarjalla ja nousi kotvan kuluttua jo rinnalle ja ohi tilanteeseen 37-40. Tämän jälkeen tein pari onnistunutta pussitusta ja vein pelin 60-40. 

Viimeiseksi jäänyt matsini Marjamäen Anttia vastaan oli todella tasainen, vaikka Antti karkasikin alussa. Tilanne taisi olla n. 40-15, kun sain muutamia yksittäisiä onnistumisia ja lopulta kellon soidessa tunnin kohdalla, peli oli 40-40 eli tasatilanteesta rankkareille. Voitettuani teikkauksen, sain heti tehtyä kolme kaisaa ja neljäskin oli kohtalaisen hyvä tarjous, mutta viimeistely ontui ja ontui loppuun saakka. Marjis kavensi kolmannella rankkarivuorolla tilanteeksi 58-52. Neljännet löimme ohi ja minä viidennenkin. Antti viimeisteli matsin selkä seinää vasten vastustamattomasti lyömällä kaisan kulmaan ja keskeen. Näin minulle valkeni lähtö laulukuoroon. Ja ansaitusti. Löin alun jälkeen viisi peruskaisaa putkeen ohi eli voitto olisi ollut otettavissa. Antti eteni lopulta välierään saakka. 

Finaalissa kohtasivat vähemmän yllättäen kestomenestyjät Markku Koponen ja Olli Muotka. Molemmilla piikki rasitteenaan. Finaali päättyi Ollin 60-40 voittoon.

Turnauksen järjestelyissä oli hiukan haasteita. Onneksi kilpailun vetäjäksi saatiin Asikaisen Petri Turusta ja itse lupauduin apumieheksi ja yritin hoitaa ilmoittautumiset. Lähes onnistuin. Arvontakaavio meni ainostaan kertaalleen uusiksi, koska olin mukana järjestelemässä. Kuitenkin olisimme olleet melko kädettömiä Asin kanssa ilman Rantasen Karloa. ”Kaken” panos oli sen verran merkittävä, että a) olisimme Asin kanssa saaneet arvonnan tehtyä hyvällä onnella perjantaihin mennessä ja b) tulospalvelu olisi ollut suurinpiirtein tasoa ”lukekaa paikallissanomista ensi tiistaina tai kyselkää kavereilta”. 

Suurkiitos Kakelle ja Asille sekä myös TKS:n ja TSK:n talkoolaisille. Koska jengi tulee mielellään Tampereelle, yritetään saada kisa raavittua ensi vuonnakin kasaan ja kenties jonkinlaisen liikkuvan kuvan kera. 

Tulokset: https://keskustelu.biljardiverkko.fi/viewtopic.php?f=3&t=18339


NylppyNiilo



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi