Senioreiden SM 2023 - lähellä, mutta niin kaukana


Senioreiden SM-kaisat pelattiin 25-26.3.2023 Helsingissä. Pelipaikkoina perinteisesti HBK Alppilassa ja PVK Roihupellossa. Pelaajia oli yhteensä toistasataa. Nuorisoryhmiin ilmoittautui kumpaankin 43 pelaajaa, 70-vuotiaisiin 19 pelaajaa sekä vanhimpiin herrasmiehiin 4 pelaajaa.

Itse saavuin Merimanseen jo keskiviikkona haistelemaan ilmapiiriä ja muuttotalkoisiinkin. Perjantaina kävin lämmittelemässä HBK:lla viikkokisojen merkeissä. Pelit sujuivat ihan kohtalaisesti, mutta Kankaren Lasse oli välierässä parempi, joten sijoitus mukavasti kärjen tuntumassa.

Huomasin lauantaiaamuna, että parin viikon takaisesta viisastuneena mukaan ottamani vähän toistasataa piilolinssiä oli jäänyt autoon ja auton olin tietenkin vienyt viikonlopuksi parkkiin toiselle puolelle kaupunkia. Eipä siinä kuin Itiksen Synsamin kautta peleille. Kovasti kehuin itseäni peilin edessä linssejä asennellessani. En varsinaisesti viisaaksi. Tällä kertaa ymmärsin sentään olla survomatta puolta pakettia linssejä yhteen silmään.

SM-kisailemaan pääsin lauantaina iltapäivällä. Ensimmäinen otteluni oli Inorannan Akia vastaan. Akin kanssa olen pelannut joskus 90-luvulla viimeksi. Aki teki alkupeliin 24 pisteen sarjan ja pääsi etumatkalle, mutta pelasin lopun hyvin ja kampesin selkeähköön voittoon. 

Kaisapelien välissä pelailimme karaa, joka on kyllä vaikea peli. Jos kuvittelee ymmärtävänsä oman kulkua, niin kannattaa piipahtaa karapöydän äärellä. Siinä ymmärtää, että ei paljoa ymmärrä pallonkäsittelystä. Paitsi Heinon Jyrki, hän on taitava. Ja pitkä.

Toisella kierroksella kohtasin karamestarin, joka taitaa kaisankin salat. Hjortin Timon kanssa pelattiinkin tiukka matsi, joka päättyi kannaltani onnellisesti. Tilanteessa 45-54 Dimille, pääsin yrittämään kaisan krossia kaverin vitin ollessa päätyvallissa. Kaisa menikin pussiin ja oma palloni jäi kaisan päälle keskelle, josta sain tehtyä partin. 

Kolmas ja lauantain viimeinen ottelu oli Joensuun Timo Malista vastaan. Pääsin alussa karkuun 35-9, mutta lyötyäni helpohkon pallon ohi, Timo tykitti komean 30 pisteen sarjan siirtyen johtoon. Sen jälkeen väänsimme tarkasti kohtalaisen tovin ja sain lopulta voiton 60-42. Tästä oli hyvä jatkaa yöpuulle.

Sunnuntaiaamun ensimmäisessä pelissä kohtelin kaltoin Martikaisen Klasua. Peli päättyi 60-3. Seuraavana vastaan tuli Sipiläisen Jani, jonka kanssa pelasimme virheiden sävyttämän ottelun. Itse pääsin mm. yrittämään sarjan rakentelua neljän(?!) pallon ollessa reiässä. Kaksi niistä haakeissa ja pari muuten vaan reiän tuntumassa. Sainkin sohaistua tästä paikasta kolmen pisteen sarjan ihan helposti(ilman nakkeja). Tämä suoritus jäi hieman kaivelemaan. Lopulta Jani sai kasattua itsensä paremmin ja teki hienon lopetuksen johtaessaan pistein 38-33.

Tästä harmistuneena kukistin seuraavaksi seurakaverini n. kymmenessä minuutissa. Määtän Mika kaatui pistein 60-18 ja peli tuntui olevan taas ihan uomissaan. Seuraavan pelin voitto olisikin vienyt mitalipeleihin. Kohtasin kokeneen Jyrki Ruuskasen, joka päätti ottaa luulot pois heti kättelyssä. Jyrki teki ykkösaloituksesta 35 pisteen sarjan, joten jäin pahasti jalkoihin heti alkuun. Sain muutaman kuulan säkkiin, mutta ne pari tärkeää paikkaa jäi käyttämättä ja vastus oli sen verran kova luu, että virheitä en pystynyt hänestä puristamaan. Tällä kertaa en ihan ylettänyt mitaleille, sija neljä maistuu hieman happamalle. Kuitenkin peli oli enimmäkseen kunnollista, ensimmäisessä piikissä pari väärää valintaa ja pientä hapuilua suorittamisessa jäi kaivelemaan. Toisessa häviössä Jyrkiä vastaan vasta teikkaus näköjään ratkaisi taiston.  

Junioreiden mestaruuden vei näytöstyyliin Tomi Seppelin. Zepen viuhuvia kierrelyöntejä on ihailtu porukalla moneen otteeseen ja pallotkin löytävät tiensä pussiin kokolailla tiuhaan. Sudensalmen Arto oli hopealla ja Ruuskasen Jyrki pronssilla.

60-vuotiaiden mestariksi taisteli Nuutisen Mauno. Yne nousi voittoon pitkältä takamatkalta finaalissa Tuhkasen Artoa vastaan. Ansaittu palkinto hienolle pelaajalle. Artolle hopeaa ja Viimalan Istolle pronssia.

70-vuotiaissa mitalit menivät Rantanen, Makkonen, Rantanen ja 80-vuotiaissa Ruuskanen, Korhonen, Perä-Rouhu.


Seuraavaksi avoimet SM-kisat Oulussa.


Lopputulokset


NylppyNiilo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi