SM-kisat Oulussa 22-23.4.2023 - Arsenille jälleen kultaa



Oulun Terwa Biljardi järjesti Kaisan avoimet SM-kisat huhtikuun lopulla. Ilmoittautuneita oli 69 ja heistä rg-listan 12 parasta sijoitettiin suoraan kolmannelle kierrokselle. Seuraavat 12 saivat paikan toiselle kierrokselle. Turnaus oli lopulta melko yllätyksetön, ranking-listan kolme parasta ottivat paikan palkintopallilla järjestyksessä Arseni Sevastyanov, Jarno Ahola, Olli Muotka. 

Viimeaikaisista toilailuista oppineena pelasin tällä kertaa pelilasit päässä, koska en ole huomannut mitään eroa niiden tai piilolasien kanssa pelaamisesta. Molemmat päässä voi siirrellä vitiä ja lyödä välillä muita palloja ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Pelini sujuivatkin alkuun ihan mukavasti. Ensimmäisessä pelissäni kohtasin Iivari Savolaisen. Löin pallot pussiin oikein hyvin ja kisoihin hyvä startti reilulla voitolla. Toisessa pelissä vastassa oli Kari Kajanne. Alun tunnustelun jälkeen tein 36 pisteen sarjan pelkillä kaisoilla, niistä neljä viimeistä samaan kulmaan. Enemmänkin olisi voinut tulla, mutta järkevänä ihmisenä ajattelin, ettei samaan kulmaan voi neljää enempää lyödä kuin ehkä Raaka-Arska. Viides menikin sitten jonnekin kärripisteen tuntumaan. Joka tapauksessa hyvä peli ja reilu voitto.

Neljäs kierros toi vastaan Hälvän Matin, joka on pelannut monia hyviä turnauksia viime aikoina ja siksi olikin rg-listalla yhdeksäntenä. Tässä pelissä löimme molemmat hieman hapuilevasti, onnekseni Matti jätti muutaman kohtalaisen paikan käyttämättä ja etenin puhtailla eteenpäin lukemin 60-35.

Viidennellä kierroksella lauantai-illan päätteeksi vastaan tuli lajin kitkarengaslegenda Kari Tunturi. Olemme kohdanneet kisoissa yhtenään, kaiken kaikkiaan kolmesti. Ensimmäisen kerran jo vuonna 1990 ja heti perään 2019. Ja taas. Jokaisen pelin jälkeen on tehnyt mieli katkoa ainakin oma keppi. Kuitenkin yhden kolmesta olen voittanut. ”Tuntsa” piti tällä kertaa oppitunnin ja vartin kaisan syvimmästä olemuksesta. Menimme yllätysrankkareille, kuten edellisenkin kerran. Vuoden 1990 koitoksesta en ihan tarkkaan muista muuta kuin, että ei menty sattuneesta syystä rankeille ja hiusten harmaantuminen alkoi aika täsmälleen noihin aikoihin. Tällä kertaa en saanut laattaa siihen pieneen pokaaliin, joka on biljardiliiton toimistolla ja johon pääsee voittamalla Tuntsan rankeilla takamatkalta. 

Sunnuntaiaamu koitti kauniina, kuten aina kaisakisoissa. Hyvän aamupalan ja -lenkin jälkeen menin pelipaikalle tarkkailemaan ja odottelemaan lopullista iskua, joka odottikin seuraavassa matsissa. Aholan Jarno, joka jostain kumman syystä on heilunut rg-listan kärjessä, lähetti minut laulukuoroon kuudennella kierroksella. Ja millä tavalla. Aikansa syöteltyään minulle palloja reikään ja minun odotellessa vuoroani punaisen pallon päällä, Jarno tempaisi ehkä maailman hienoimman kaisan ylikeskeen vaaditun nakin kera. Onneksi hän ehti antaa säälistä sen verran pisteitä, että sain lunastettua neljän voiton kabiken. 

Tämän jälkeen odottelimme, että sama mies saisi pelinsä pelattua ja pääsisimme kotimatkalle turkulaisen maantiekiitäjän kyydissä. Arviolta kuuden tunnin kuluttua Jarno pokkasi hopeansa ja pääsimme kotimatkalle. Oli ilo ja kunnia saada viettää vielä seuraavatkin tunnit(ainakin kuusi) hänen ja erään nimeltä mainitsemattoman sormenhaistelijan kanssa n. puolen neliömetrin alueella. Marko.

Olin lopulta 13. Tuntui, että oli saumat parempaankin, mutta muutama heikko hetki oli tällä kertaa liikaa noissa häviöpeleissä. Onnea Arseni! Pitää olla näin arvaamattomassa lajissa aika ylivoimainen, jotta on hallitseva tuplamestari sekä Kultakelloissa että SM-kisoissa. 

Tulokset


NylppyNiilo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi