Kauden 23-24 ranking avattu - Arska otti omansa Puhveliklubilla

Kaisakauden rankingavaus pelattiin 26-27.8.2023 perinteisesti Puhveliklubilla Helsingin Roihupellossa. Kisaan oli ilmoittautunut 56 pelaajaa ympäri sivistynyttä maailmaa ja osa Turustakin. 

Turnauksen vei nimiinsä Raaka-Arska eli Arseni Sevastyanov, joka kukisti finaalissa Ville Pasasen. Sama finaalikaksikko kohtasi samassa paikassa SM-finaalissa viime vuonna, joten varsinaisesti ei kyse ollut yllätysfinalisteista. Kolmanneksi Muotkan Olli, joka on myös ollut viime aikoina oivassa vireessä. Hän voitti mm. Kouvolassa edellisenä viikonloppuna uuden klubin avajaiskisat. 

Turnausviikonloppu alkoi HBK:n viikkokisailulla perjantai-iltana. Kamppailimme 13 pelaajan voimin viikkokisakannusta, jonka lunasti palkintokaappiinsa Lakan Juuso, jolle hävisin matkan varrella kertaalleen ja finaalissa uudemman kerran. 

Viikkokisan jälkeen kävin palauttelemassa ja rauhoittumassa parin muun(Asi, Teide, Jarno)kaisaveturin kanssa ennen varsinaista turnausta. Kävimme rauhallisesti läpi erilaisia turnausstrategioita ja laadimme muutaman vaihtoehtoisen pelisuunnitelman viikonloppua varten. Onneksi löysimme hieman sivummasta rauhallisen paikan(Zetor), jossa oli hyvä kuunnella, mitä muilla oli sydämellään. Paljon oli kaikenlaista, mutta ainakin selvät sävelet seuraavaan päivään.

Aamu valkenikin kokolailla nopsaan ja kohta päästiinkin pelien äärelle. Kohtasin ensimmäisessä ottelussa Maarit Gergmanin. Emme olleet aiemmin pelanneet. Naputtelin melko nopeasti palloja pussiin ja hieman vastustajankin avustamana, pääsin pikaisesti maaliin.

Toisella kierroksella kohtasin PVK:n Juha Jantusen, jota en myöskään ollut aiemmin kohdannut. Juha oli vieraskorea ja luuti minulle pallot pussien suulle, josta niitä oli helppo napsia pussiin. 

Kolmas kierros PasasViliä vastaan oli kohtuullisen tasokas kaisaottelu, jonka parempi voitti 60-46. Tiukka tappio alla oli hieman ristiriitaiset tuntemukset lähteä nukkumaan ja odottelemaan lajipäällikön aamuista kohtaamista.

Asi oli vaisussa vireessä aamusta ja antoi minun karata aika kauas ennen kuin aloitti kirinsä. Kiri hyytyi onnekseni tilanteessa 49-30, jossa sain reikäkaisasta poikkaistua pelin. Pelasin alun mallikkaasti ja lopun heikosti, onneksi Asi talutti minut maaliin pari minuuttia ennen täyttä aikaa.

Valitettavasti edellisen pelin lopun vaisuus jäi päälle ja sain Hyvinkään Juha Laitilaa vastaan yhden kaisan haakeista pussiin nakin kera. Juhi vastaavasti teki lukuisia komeita pussituksia ja vei pelin suvereenisti 60-12.

Omista peleistä ei jäänyt oikein hyvä tuntuma. Hetkittäin sujui kohtuullisesti, mutta huonot hetket olivat ihan kamalia. Joskus olen tainnut nillittää mm. teikkausten sujumattomuudesta. Tällä kertaa voitin kaikki teikkaukset ja sain kolme aloituskaisaa säkkiin ja yhden jäämään haakeihin. Jotain positiivista jäi matkaan, mutta kokonaisuutena tasaisuus loistaa taas kerran poissaolollaan. 

Seuraavaksi todennäköisesti Kultakellot. 

Tulokset








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi