Senioreiden YT-SM 2023 Tampereella

Senioreiden YT-mestaruudet ratkottiin Tampereen klubeilla 17-19.11.2023. Pelaajia saatiin kaikkiaan kasaan 69 kpl. 

80-vuotiaiden mestaruuden vei Rovaniemen Reino Viertola, 70-vuotiaiden paras oli Mikko Rantanen. Nuorisosarjojen mestaruudet menivät Markku Koposelle(60v) ja Arto Tuhkaselle(50v), joka olisi voinut pelata myös ylemmässä ikäluokassa, mutta halusi tällä kertaa kiusata meitä junioreita. 

Joukkuemestareiksi pelasivat jälleen Helsingin Suomalaisen Klubin Markku Koponen ja Kari Pesonen 60-vuotiaissa. 50-vuotiaiden mestaruus Kuopion Liikemiesklubin Arto Tuhkaselle ja Jussi Holopaiselle.

Omat pelini jäivät näissä koitoksissa neljään. Ensimmäisellä kierroksella kohtasin Jouni Kähkösen, jonka kanssa emme ole muistaakseni aiemmin pelanneet. Peli sujui oikein hyvin ja sain melko nopeasti pelin poikkaistua. 

Toisella kierroksella kohtasin jälleen Holopaisen Jussin, jonka kanssa olemme kohdanneet jokusen kerran ja yleensä on ollut hopeaa tarjolla. Tälläkin kertaa kaima oli selvästi etevämpi vaikka sainkin pelin venytettyä rankkareille. Se ei ole varsinainen yllätys, koska nautimme kisapeleistä niin paljon, ettei viitsi alle tunnin juurikaan kamppailla. Aina kun olen Kryptoniitti-Jussin kisoissa kukistanut, niin olen turnauksen ykköspallille ehättänyt. Valitettavasti se on tapahtunut toistaiseksi vain kerran.

Kolmas kierros lauantaina toi vastaan kotiseuran AP Leppäsen. Peli oli jollain tavalla hanskassa koko ajan, mutta monella tapaa vaarallinen AP oli koko ajan iskuetäisyydellä. Sain tarvittavat pisteet kasaan n. kolmen vartin kohdalla AP:n jäädessä puolen partin tuntumaan. 

Neljännellä kierroksella tuli noutaja tästä turnauksesta. Muuan Kari Rovaniemeltä antoi alkuun siimaa ja päästi minut pienelle karkumatkalle, mutta 45 pisteeseen päästyäni ”Löpre” alkoi pussittamaan kaisoja sieltä sun täältä. Oli ylikeskeen ja välillä kynnestä pilkkukaisaa kulmaan. Vähemmästäkin vastus menee shokkiin. Ei siinä voinut kuin ihailla ja lyödä omalla vuorolla hätäpäissään miinuksiakin. Matsi Löprelle 60-42. 

Kisat eivät menneet ihan odotusten mukaisesti, mutta onneksi joukkuetoveri Kuusamosta hinasi meidät joukkuepronssille. Kisat oli muuten oikein mukava tapahtuma. Meininki oli kokolailla rentoa. Lainaan erästä keilakaveria(saatoin kyllä tämän itsekin lausahtaa), joka mainitsi Ruotsissa pelatuista perinteisistä pääsiäiskisoista n. 20 vuotta sitten, että ”muuten mukava reissu, mutta kun oli niitä pelejä”.

Erikseen täytyy mainita miten hienoa oli, että vanhimpaan ikäluokkaan ilmoittautui seitsemän pelaajaa ja oli ilo ja kunnia päästä pelaamaan pelejä heidän kanssaan samaan pelipaikkaan. Vanhat mestarit tekivät välillä oikein näyttäviä suorituksia. 

Seuraavaksi Amiraali-Cup loppiaisena. 


NylppyNiilo





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi