10K kaisa Waltikassa 23-25.2.2024

Valkeakosken Waltikassa pelattiin turnaus, jossa jaettiin palkintorahaa kahdeksalle parhaalle yhteensä hulppeat 10000 eur. En ollut koskaan käynyt ko. hotellissa, joten en tiennyt mitä odottaa. Pelipaikkahan olikin mitä mainioin ja sinne oli pystytetty viisi kaisapöytää. Osallistujia oli lopulta n. 70. 

Tätä kirjoittaessani viimeinen pelipäivä on vasta alkamassa, mutta omat pelini loppuivat lauantai-iltaan, sijoitukseksi ynnä muut. Voitin kaksi peliä, sain yhden luovarin ja hävisin kaksi peliä niukasti. Ensin Aureston Leeville 45-49. Kumpikaan ei saanut yhtään rankkaria sisään. Toisessa tappiopelissä Löpre vei voiton 53-60. Olin noussut 25-56 tappioasemasta 53-59 tilanteeseen ja jätin vähän tarkoituksellakin kaisan lyötäväksi. Kaisa oli suunnilleen kärripisteellä ja Löpren viti ei ihan vieressä. Itse ihmettelin keskellä pöytää, kun Löpre jysäytti kaisan kulmaan. Kiitos ja näkemiin. 

Monenlaisten epäselvyyksien jälkeen pelit alkoivat, kuten ilmoituksessa oli mainittu eli perjantaina klo 14. Paljon muuta tärkeää alkuperäisessä ilmoituksessa ei mainittukaan. Tietoa tuli myöhemminkin niukasti, vaikka mm. palkintojakaumasta kyseli yksi jos toinenkin. Vielä kisan alla keskiviikkona ei ollut tiedossa, milloin ilmoittautuminen loppuu tai milloin kaaviot arvotaan. Kaavioiden arvonta oli lopulta melkoista säätämistä. Ensimmäinen versio tuli keskiviikkoiltana, toinen torstaina, mutta ilmoittautuminen kesti perjantaihin klo 12 saakka, jonka jälkeen kaaviota vielä päivitettiin. 

Green Gardien kanssa oli myös epäselvyyksiä. Olisi ollut kaikille helpompaa, jos tämä(kin) asia olisi tehty selväksi jo alkuperäisessä kilpailuilmoituksessa. Vaikka kisa ei ollut millään tavalla SBiL:n alainen, SBiL:n lisensseillä olikin merkitystä seuraedustuksien kannalta. Mm. minua pyydettiin edustamaan WKS:ää, koska heiltä ei saatu muita edustajia heidän Green Card -paikoilleen. Tästä kävimme kilpailunjohtajan kanssa henkilökohtaistakin kirjeenvaihtoa. Minulle jäi kirjeenvaihdon perusteella epäselväksi, mikä oli lopullinen vastaus, koska nimeni oli edelleen ilmoittautumislistoilla, vaikka kerroin jääväni pois ellen voikaan edustaa WKS:ää. Kyse oli periaatteesta, ei rahasta, vaikka kilpailunjohtaja selvittikin toisaalla minun kärttäneen ilmaista pelipaikkaa.  

Tuollaisella palkintosummalla ei 80 euroa ole kovinkaan suuri kisamaksu, joten maksoin lopulta sen ihan itse turhan vänkäämisen välttämiseksi. Varsinkin kun kuulin, mitä vastaavassa tilanteessa olleelle huippupelaajalle ehdotettu. Onneksi kilpailun varsinaisina vetäjinä oli osaavia tyyppejä Oulun suunnalta, joten kilpailu sujui sutjakkaasti ainakin perjantain ja lauantain osalta. 

Joka tapauksessa on hienoa, että tällainen kisa on pystytty järjestämään. Jos kisa ei jää yksittäiseksi valonpilkahdukseksi kaisaturnauksien joukossa, olisi seuraavalla kerralla suotavaa kertoa kaikki olennainen alkuperäisessä kilpailuilmoituksessa. Se ei ole kovin vaikeaa ja siten vältyttäisiin myötähäpeää ja jopa riitoja aiheuttavista epäselvyyksistä.


Itse mainitsisin ainakin seuraavat asiat, joissa oli epäselvyyksiä:


Osallistumisoikeus selkeästi


Palkintojakauma eri osanottajamäärillä


Ilmoittautumisen takaraja ja kaavion arvontahetki

-ei jälki-ilmoittautumisia


Myös pukeutumisesta oli mainittu, pelaajat voisivat katsoa peiliin ja sen verran arvostaa järjestäjää, että laitetaan jotain muuta kuin farkkua ja lenkkaria ylle. 


Tulokset



NylppyNiilo





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi