WKS 70v juhlakaisa Niilolle

WKS:n 70-vuotisen taipaleen kunniaksi pelattiin 27.4.2024 juhlaturnaus kaisabiljardissa. Kisaan ilmoittautui 21 pelaajaa. Joensuu oli jälleen kiitettävästi edustettuna kahdeksan nyylääjän voimin. 

Allekirjoittaneen menestys WKS:n kaisakisoissa sai jatkoa, kun muutama alustavasti ilmoittautunut nimeltä mainitsematon nimimies Jyväskylästä, Turusta ja Kuopiosta ei tullutkaan paikalle. Voitto tuli kahdeksalla voitolla ilman tappioita. 

Ensimmäisessä pelissä arpa heitti vastaani Joensuun Jussi Väyrysen. Erikoisessa pelissä oli kaikenlaista tapahtumaa. Kaima teki mm. 14 pinnaa miinuksia ja itse löin kaksi kaisaa ylikeskeen ja loput pisteet lähinnä luukusta. Joka tapauksessa voitto numeroin 60-37. 

Toinen peli Kantasen Zimiä vastaan oli oikeastaan ohi ennen kuin alkoikaan. Syytä voi jokainen arvuutella. 

Kolmannessa matsissa sain revanssin Riikosen Harrista. Harri voitti edellisen koitoksemme Mikkelin YT-kisoissa. Peli oli tiukka, loppulukemat 60-51. Ratkaisu tuli erikoisesti, kun löin lopussa kaverin vitin keskeen oman käydessä ensin yhdessä vallissa ja asetettuani punaisen, Harrin purku ei onnistunut.  

Neljännessä pelissä Kouvolan lupaava Ari Saarenpää lähti karkuteille alussa päästen reiluun puoleen parttiin, kun minulla oli tusinan verran pojoja. Ari armahti parissa kohtaa ja lopulta vein voiton pistein 60-38. 

Viidennessä pelasin loistopelin ja voitin Soinisen Matin 60-9. Matti on seuramme hallitseva pool-mestari ja teki edellisen kierroksen pelissään 45 pisteen sarjan. Hyvä voitto siis. 

Kuudes kierros Vepsäläisen Pasia vastaan oli melko tasokasta peliä molemmilta, onnekseni peli kääntyi minulle 60-51. 

Seiskapelissä jatkoin oikein hyvää suorittamista, Parosen Ilari kassalle 60-27. 

Finaalissa vastaan tuli uudestaan Riikosen Harri. Karkasin muutamassa minuutissa n. 40 pinnan johtoon ja pääsin yrittämään helpohkoa parttiakin. Rantapallon kokoinen puni meni ohi ja Harri nousi hyvällä taistelulla pikkuhiljaa iholle. Lopussa sain koottua itseni ja väännettyä voiton 60-50. 

Kiitos joensuulaiset ja muutkin muualta tulleet. Mukavat kisat oli, tällaisia voisi olla enemmänkin. Pärjääminen tekee tietenkin kisoista mukavammat. Löin näissä kisoissa kaisan ylikeskeen viisi kertaa, yrityksiä oli kahdeksan. Se on suunnilleen sama kuin Arton uran keskiarvo ylikesken kaisoissa.

Tästä on hyvä suunnata kohti toukokuussa Oulussa pelattavia senioreiden SM-kisoja ja Helsingin avoimia SM-kisoja. 

NylppyNiilo






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susiparikisan ennakko - Joensuu 9.3.(EDIT)

Kultakellot 2023 Ville Pasaselle

Susipari-turnauksen voittoon Sevastyanov ja Kotinurmi